Okrugli stol povodom međunarodnog Dana žena: Žene u politici u Hrvatskoj

Ujedinjeni narodi, Veleposlanstvo Australije i Veleposlanstvo Kanade povodom Dana žena, 7. ožujka organizirali su okrugli stol pod nazivom Žene u politici u Hrvatskoj, koji se održao u hotelu International u Zagrebu.

Sudionice su bile žene iz vrha hrvatske politike: Jadranka Kosor – saborska zastupnica i bivša predsjednica Vlade, Mirela Holy – saborska zastupnica i bivša ministrica zaštite okoliša, Gordana Sobol – saborska zastupnica i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena, Marina Lovrić Merzel – županica Sisačko-moslavačke županije, Josipa Rimac – gradonačelnica Knina i Ivanka Luetić Boban – predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije.

“Ženama je teško izbalansirati obiteljski život i političku karijeru, a mora se raditi na jednakim uvjetima u startu: u političkoj stranci i društvu. Žene su u medijima u Hrvatskoj sofisticirano ponižavane: gleda se izgled, frizura i odjeća više nego ono što one govore. Muškarci to ne doživljavaju. Kada će se prostor u televizijskim emisijama davati jednako muškarcima i ženama, doći će do napretka”, poručila je Kosor.

Više o događaju pročitajte na stranicama Libele.